Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nagyon kevésnek tűnik a tészta, de nem kevés.

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg fehér rizsliszt
  • 5 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg kölesliszt
  • 2 ek utifűmaghéj
  • 1 sütőpor
  • fahéj
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 12 dkg eritrit
  • kevés citromlé
  • 3-4 ek joghurt
  • vanílis
  • szilva (tisztán kb 50 dkg), kimagozva, félbevágva
Write comment (0 Comments)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Néha nekünk is jár. Cukormentesen is.  

Write comment (0 Comments)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Egy újabb érdekes indiai zöldség. Leginkább a csicsókára hasonlít. Nagyon finom. A bindhi után ez a kedvencünk. Alacsony a glikémiás indexe.

Write comment (0 Comments)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nagyon finom. Télen nagyon szeretem a tejes teákat, persze sajnos csak kevés tejjel, de nagyon jól esik a gyömbér és a fahéj együtt. Kellemes illat, enyhén csípős aroma. 

Write comment (0 Comments)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ez volt a második indiai zöldség, amit kipróbáltunk. Leginkább az uborkára hasonlít, de nem az. Nyersen nem is javasolt enni! Sokkal kevesebb receptet lehet találni a neten róla. Legtöbb a stir-fry tindora (kevert sült...). Ez viszonylag egyszerű. Megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában keresztbe vágjuk és csíkokra daraboljuk. Majd befűszerezzük és megsütjük, nem túl alacsony hőmérsékleten, inkább forró serpenyőben. Így is finom, de nekem jobban esik, könnyebben emészthető a szaftos zöldséges étel. Pont emiatt kedveltem meg ennyire az indiai ízeket. Ezt minden nap meg tudom enni, míg a párolt/sült zöldség pár nap után eléggé megterhelő. 

Write comment (0 Comments)