Kókuszkocka 1
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez
3 tojás
12 dkg gluténmentes liszt
1 csipet só
2 dkg négyszeres erősségű édesítő
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál olaj
1 biocitrom reszelt héja
a csokoládémázhoz:
10 dkg vaj
3 dkg négyszeres erősségű édesítő
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (2 dkg)
2 evőkanál rum
kb. 1 dl tejszín
a forgatáshoz:
10-15 dkg kókuszreszelék
A tojást az édesítőszerrel és a sóval robotgép legmagasabb fokozatán kb. 8 percig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, és még 2 percig verjük. A sütőporral összeforgatott zabpehelylisztet beleszitáljuk, a citromhéjat beleszórjuk, és óvatos mozdulatokkal eldolgozzuk a habban. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A csokoládémázhoz lábasban megolvasztjuk a vajat, habosra keverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejszínt. Állandó keverés mellett felforraljuk, azután a tűzről lehúzva kicsit lehűtjük.
A kihűlt tésztát kockákra vágjuk, és előbb a csokoládéba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp: az egész sütemény összesen 88 g, 24 kockára vágva, darabonként 4 g szénhidrátot tartalmaz.
Kókuszkocka 2
Hozzávalók 25×25 cm-es sütőtálhoz
12 dkg vaj (szoba-hőmérsékletű)
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom
25 dkg túró
3 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
14 dkg barnarizs-dara
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
a csokoládémázhoz:
10 dkg vaj
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (2 dkg)
2 evőkanál rum
kb. 2 dl kókusztej
a forgatáshoz:
10-15 dkg kókuszreszelék
A vajat az édesítőszerrel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a citrom reszelt héját és levét, a túrót, majd a tojásokat egyenként adagolva hozzá alaposan kikeverjük. Beleforgatjuk a barnarizs-darát, a szódabikarbónát és a sütőport. Vajjal kikent formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A csokoládémázhoz lábasban megolvasztjuk a vajat, habosra keverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a kókusztejet. Állandó keverés mellett felforraljuk, azután a tűzről lehúzva kicsit lehűtjük.
A kihűlt tésztát kockákra vágjuk, és előbb a csokoládéba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kókuszkocka 3
Hozzávalók 20 x 20 cm-es tepsihez
10 dkg kókuszzsír
5 dkg eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 tojás
1 citrom reszelt héja
15 dkg darált mandula
5 dkg kókuszreszelék
6 g szódabikarbóna
a csokoládémázhoz:
15 dkg kókuszzsír
14 dkg eritrit
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál rum (elhagyható)
9 evőkanál Cococmas kókusztej
Megolvasztjuk a kókuszzsírt, majd összevegyítjük az eritrittel, a vaníliával, a tojással
és a citromhéjjal. A darált mandulát, a kókuszreszeléket a szódabikarbónával elkeverjük, és az eritrites masszához adjuk. Az egészet jól eldolgozzuk, a sütőpapírral bélelt formába öntjük, a tepsit párszor a pulthoz ütögetjük. 180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. (Tűpróba!)
A máz hozzávalóit kis lángon összeolvasztjuk, kicsit visszahűtjük. A kockákra vágott tésztát először a mázba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Comments powered by CComment