Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Érdekessége, hogy a szószban mirin van. Ez főzésre használt japán rizsbor. Főleg levesekhez, halételekhez, mártásokhoz használják, fontos alapanyaga a terijaki szósznak. Elnyomja a halszagot, segíti az ízek felszívódását és megakadályozza, hogy az ételek összeessenek. Édes ízt ad az ételeknek, sokszor használják cukor helyett. Sajnos nem épp a legdiétásabb étel, de az ebédbe talán belefér ennyi gyors szénhidrát. Az alkoholtartalma teljesen elpárolog.

(Eat Well)

Write comment (0 Comments)

Ez volt a másik zöldség amit az indiai boltban vettünk. Nagyon erősen csökkenti a vércukorszintet! Viszont keserű. De valahogy mégis finom. smile

Mivel nem volt jobb ötletem, és az eladó is ezt javasolta, curryt készítettem belőle. 

Write comment (0 Comments)

Most krumplival hogy megfelelő mennyiségű ch legyen benne.

Az egész 3520 kcal és 255 CH

Write comment (0 Comments)

Indiai boltban voltunk mikor épp friss zöldség érkezett. Nem sok zöldséget ismertünk fel. Így kipróbáltuk az okrát vagy más néven bhindit. Érdekes hogy a gyerekeim számítógépes játékokból ismerték. 

Megkérdeztük az eladót mennyit vegyünk, a válasz az volt hogy sokat, mert ha hazamegyünk, bánkódni fogunk hogy nem vettünk többet. Igaza lett. Most már mindig veszünk okrát mikor friss zöldség jön.

Hasznos emésztőrendszeri bántalmak ellen, magas a rosttartalma és csökkenti a koleszterinszintet. Jót tesz a memóriának és finom. Leginkább a lecsóra emlékeztet.

Write comment (0 Comments)

Ez volt a második recept amit kipróbáltam. Tényleg nagyon jó ez a slow cooker. Hihetetlenül puha omlós lett a hús.

Write comment (0 Comments)