Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A rántott hús nem éppen inzulin barát étel, de a karaage kis átalakítással nagyszerűen helyettesítheti. A karaage japán főzési technika, melyben a húsokat pácolás után bő olajban kisütjük. A pác általában szójaszószból, almaecetből, fokhagymából és gyömbérből áll. Kisütés előtt keményítőbe forgatják. Sajnos a keményítő sem tartozik az általunk fogyasztható ételek közé, de ha hajdinaliszttel helyettesítjük máris fogyasztható. Egyre jobban szeretem a hajdinalisztet.

Write comment (0 Comments)

A csicseriborsó, népiesen bagolyborsó könnyebben emészthető mint a bab és a lencse, és hát cukorbetegeknek érdemes naponta fogyasztani ezeket  legalább is a "Vége a cukorbetegségnek" könyv szerzője szerint. Az biztos hogy a csicseriborsó eddig nem emelte meg jelentősen a vércukorszintemet. Mivel alacsony a glikémiás indexe lassabban éhezünk meg tőle. Ez már elég hogy több ételt egyek ami csicseriborsót tartalmaz

Write comment (0 Comments)

Ez a pác amilyen egyszerű annyira nagyszerű. Segít hogy kevésbé száradjanak ki a húsok és nagyon finom. Használható más húsokhoz is pl. halakhoz is vagy marhahúshoz is, de még tofuhoz is.

Write comment (0 Comments)

A gnocchi nagyon változatosan készíthető. Érdekes íze van édesburgonyával. Bébispenótos tejszínes mártást készítettem hozzá és zöld penészes (Niva) sajtot reszeltem rá. Finom volt, jól esett. A spenót, ricotta és cottage cheese egyébként is jól megy a spenóthoz is és a batátához is.

Már egy ideje gondolkodtam azon hogy kellene készítenem gnocchit, de nem tudtam eldönteni hogy csicseriborsót tegyek bele vagy batátát, ekkor láttam a nosaltyn ezt a receptet: http://www.nosalty.hu/recept/batata-gnocchi Érdekes hogy könnyebb gluténmentes receptet találni, mint alacsony szénhidrát tartalmút. Pedig a gluténmentesek sokszor magasabb glikémiás indexűek, tehát hamarabb felszívódnak mint a hagyományos lisztek. Magyarul elég gyorsan megéhezünk tőle. Pont emiatt száműztem a tésztákat az étrendemből. De ettől nem éheztem meg hamar. 

Write comment (0 Comments)

A kofta húsgombóc. Érdekes izgalmas ízű, ráadásul grillezhető is. Nyári melegben jobb választás mint a fasírt. A mentát ne hagyjuk ki belőle

Write comment (0 Comments)