Van egy slow cooker-em. Az első étel amit főztem benne az a gulyás leves. Finom volt! A hús tényleg nagyon puhára fő benne.
Hozzávalók:
- 80 dkg kockázott marhanyak
- 1 nagy fej hagyma apró kockákra vágva
- 4-6 db burgonya nagyobb darabokra vágva
- 4-5 db sárgarépa nagyobb karikákra vágva
- 1 db fehérrépa karikákra vágva
- paradicsom püré vagy egy felkockázott paradicsom
- egy kicsumázott paprika
- só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A hagymát az olivaolajon a lassú főzőben 190 fokon megpároljuk. Hozzátesszük a többi összetevőt, fűszereket, felöntjük vízzel úgy, hogy bőven lepje el. A lassú főző alacsony (low) fokozatán fedő alatt 8 órán át főzzük. Nekem nincsenek rajta fokozatok emiatt 6 órán át főztem.
Úgy tudom 98,3 fokon működik és fokozatok között az a különbség hogy alacsony fokozaton lassabban melegszik fel.
Comments powered by CComment