Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Régebben nem szoktam kekszeket sütni. De a cukorbetegség óta utazások előtt keresem a boltokban a finomabb cokormentes kekszeket. Így elhatároztam hogy ezentúl kekszeket is fogok sütni. Ez a zabpelyhes finom, ráadásul jó akár tízóraira vagy uzsonnára is. Nehéz megállni hogy ne egyek többet mint amennyit szabad. Mivel kevés zsiradék van benne, ezért nem áll el sokáig, nem marad sokáig puha, de szerencsére gyorsan elfogy.

Hozzávalók:

  • 5-5 dkg zabpehely liszt és teljeskiörlésű rozsliszt
  • 15 dkg zabpehely
  • fél csomag sütőpor
  • 7,5 dkg eritrit
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1 mokkás kanál őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban a tojásokat az eritrittel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a tejet miközben tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat.  Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat teszünk kanál segítségével.

Kb 15-20 percig sütjük. 

 

Comments powered by CComment