Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Ez volt az első cukormentes torta amit sütöttem. Először anyukám 70. születésnapjára készítettem, akkor mascarponeval, de azóta többször megsütöttem túrókrémmel is. Kevés liszt van benne, ráadásul az is rozsliszt. Tervezem hogy zabpehely helyett hajdina pelyhet és kókusz olajat használok legközelebb. Kíváncsi vagyok milyen lesz.

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg sárgarépa lereszelve (én aprítóval szoktam aprítani reszelés helyett)
  • 10 dkg zabpehely
  • 7,5 dkg teljeskiörlésű rozsliszt (egyszer érdemes lenne mandulaliszttel elkészíteni)
  • 2 tojás
  • 1,4 dl olaj (egyszer kipróbálom kevesebb olajjal)
  • 12 dkg eritrit plusz egy késhegynyi sztevia
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj

a krémhez:

  • 20 dkg mascarpona (ebből pedig lehet hogy több kellene)
  • 5 dkg eritrit

vagy

  • 50 dkg túró
  • gyümölcs
  • 2 kiskanál zselatin

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük.

A tojásokat az édesítőszerrel fehéredésig verjük, hozzáadjuk az olajat és a répát.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tojásos masszához keverjük. Tortaformába töltjük és 35-40 percig sütjük.

A mascarponét kikeverjük az eritrittel és a kihűlt tortára kenjük. Nagyon feldobja ha a mascarponás krémbe keverünk egy kis limoncello-t és mandarint.

Díszíthetjük apróra vágott pisztáciával, reszelt sárgarépával.

 

 

Comments powered by CComment