Ez volt az egyik első kedvencem, mert ez volt az első desszert amin nem éreztem hogy cukormentes.
A lekvárt leszámítva 15 g szénhidrátot tartalmaz összesen, és 800 kcal. A lekvárral sajnos nem árt vigyázni, mert alacsony a glikémiás indexe, gyorsan felszívódó szénhidrát. De nagyon finom. Tej helyett kókusztejet is használhatunk. A kalóriatartalma nem csökken, de a szénhidráttartalma igen.
Hozzávalók (2 adag):
- 2,5 dl tejszín
- 1,5 dl tej, vagy kókusztej
- 40 g édesítőszer (eritrit)
- 3 lap zselatin
- 1 vanília
- diabetikus lekvár
A tejet lassú tűzön felforraljuk a vaníliával, hozzáadjuk a tejszínt. Forralás után levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lapzselatint amit addig kavargatunk, míg el nem oldódik. Gyakran kevergetve kihűtjük, poharakba öntjük és hűtőbe tesszük 4 órára. Lekvárral tálaljuk.
Készíthetünk hozzá gyümölcs zselét is friss gyümölcsből például málnával, naranccsal vagy mandarinnal is pektinnel és édesítőszerrel, vagy ehetjük friss gyümölcsökkel, de jól megy hozzá az aprított pirított mogyoró is.
Comments powered by CComment