Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Ez volt az első recept amit kipróbáltam. Ha csak fehér lisztet használunk nagyon kellemes puha, 'magas', rugalmas palacsintákat kapunk. De ugye azt próbáljuk kerülni amennyire csak lehet. Először rozsliszttel próbálkoztam, de azzal kicsit nehéz és tömörebb a palacsinta, bár nincs rossz íze ha valaki szereti a rozslisztet. Ráadásul miközben sütöm a rozsliszt nagyon felissza a tejet, így egyre sűrűbb lesz a tészta, nem könnyű bánni vele folyamatosan kell utólag tejet adagolni hozzá. Érdemes még a zabpehelylisztet kipróbálni.

Az a jó ebben a receptben hogy azonnal süthető, nem kell pihentetni és tényleg szép rugalmas palacsintákat kapunk.

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 
  • 10 dkg fehér tönkölybúza liszt
  • 20 g tejpor
  • 12 g sütőpor - egy csomag
  • 6 g só
  • 240 g tej
  • 2 tojás
  • 6 dkg vaj, ezt gyakran lecserélem olajra, mert úgy gyorsabb az elkészítés és könnyebb maga a palacsinta is. Vannak ételek ahol nem érdemes lecserélni a vajat olajra, de itt nem probléma, hiszen a hagyományos palacsintát is olajjal sütjük. 

Elkészítés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat. (Ha légmentesen lezárjuk, akkor hűtőben sokáig eláll, előre elő tudunk készíteni több adagot, sőt ajándékba is adhatjuk.)

A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a tojással és a tejjel. Lassan adjuk hozzá kevergetve a lisztes keveréket. Közepes lángon palacsintasütőben kis korongokat készítünk és süssük meg. Akkor kell megfordítani mikor kis buburékok keletkeznek a felületén.

 

Comments powered by CComment