Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Nem minden édesítőszert szeretek. Pontosabban csak az eritritet és a szteviát. A boleró italportól nagyon éhes leszek. Sok helyen lehet találkozni azzal a nézettel, hogy minden édesítőszer úgy hat hogy cukorra számít a szervezetünk, de nem kap emiatt leszünk éhesek az édesítőszerektől. Ez nem igaz, mert az eritrit és a sztevia nem okoz ilyen tüneteket. Az eritrit cukor ízű azt leszámítva hogy oldódáskor hőt von el. A szteviának van egy kis mellékíze, de ha keverjük ezt a két cukorpótlót, akkor tökéletes eredményre számíthatunk. A sztevia nagyon édes, ezért óvatosan adagoljuk!

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg szénhidrát csökkentett piskótaliszt, vagy 10 dkg fehérliszt és 10 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt.
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 4 tojás
  • 20 dkg eritrit vagy 11 dkg eritrit és egy mokkáskanál sztevia. (Ennél kevesebbel nem érdemes próbálkozni, mert nem lesz finom. Sós íze lesz a tésztának. Sajnos az eritrit kevésbé édes, mint a cukor.

A tojást az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat ás azzal is kevergetjük még.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük.
Kiolajozott és kilisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a krémhez:

  • 35-40 dkg túró (én alacsony zsírtartalmú túrókrémet szoktam használni)
  • 40 dkg tejföl
  • 4 kanál eritrit
  • 1 kiskanál zselatin kevés tej a zselatinhoz

A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. A kihűlt tészta tetejére kenjük. Ha nem túrókrémet használunk, akkor nem kell feltétlenül a zselatin. Ez kicsit kevésbé édes réteg, mint a teteje, ez ne ijesszen meg.

Hozzávalók a tetejére:

  • 6 dl narancslé (frissen facsart, nem cukrozott!)
  • 10 dkg eritrit
  • 2 vaníliás pudig. szénhidrát csökkentett, ha az nincs 80 g zabpehelyliszt

A hozzávalókból sűrű pudingot készítünk, kicsit hűtjük és óvatosan kanalazva a sütemény tetejét bevonjuk vele. Pár órát hűtjük.

 

 

Comments powered by CComment