Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Teljesen liszt mentes! Vagyis egy kevés mandulaliszt van benne, de annak nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, nem is mondanám lisztnek. Tulajdonképpen nem is kell finomra őrölni hanem kicsit durvára aprítani. A finom liszt szénhidráttartalma 70 vagy kicsivel felette van, míg a mandulaliszté 16 :) Ráadásul nehéz elrontani. Hajlamos vagyok a brownie-t kiszárítani sütéskor, de ezt nem sikerült :)

Hozzávalók:

  • 60 dkg batáta
  • 25 dkg mandula
  • 4 kanál kakaó
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 4 kanál eritrit
  • 1 dl kókuszolaj
  • 10 dkg diabetikus csokoládé magas kakaótartalommal
  • 1 marék szárított áfonya
  • 1 marék makadám dió

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a batátát, vágjuk kockákra és gőz felett főzzük meg körülbelül 30 perc alatt, majd villával törjük össze és hűtsük ki.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőpapírt vizezzük be mielőtt kibéleljük vele a formát, vagy vajazzuk ki és lisztezzük be a formát (ekkor viszont már lesz benne liszt).

Aprítsuk fel a mandulát aprítóban. Keverjük össze a kakaóval és a sütőporral.

A tokásokat az eririttel és a kókuszolajjal kikeverjük. Ehhez hőmérséklettől függően lehet hogy célszerű kicsit felmelegíteni a kókusz olajat.

Keverjük össze a tojásos keveréket a mandulás keverékkel. Keverjük hozzá az aprított csokit, a makadám diót és az áfonyát. 

Simítsuk a formába, majd 30 perc alatt süssük meg.

Comments powered by CComment