Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A batáta a kedvenc zöldségem. Alacsonyabb a szénhidrát tartalma és a glikémiás indexe mint a burgonyának, emiatt jóval kevésbé emeli a vércukor szintet. Eleinte csak párolva vagy sütve ettem, de az azért kicsit egyhangú. A fűszeres cottage cheese miatt kevésbé tűnik édes köretnek. Nagyon jól megy a sós-csípős íz a batáta édességéhez. Először töltött gombát készítettem ilyen cottage cheese-zel, amihez batátát ettem, akkor tűnt fel hogy a batáta íze jobban harmonizál a töltelékkel mint a gomba. 

Hozzávalók:

  • 1 batáta (édes burgonya)
  • 1 cottage cheese
  • bors
  • őrölt chili paprika
  • kókuszolaj

Elkészítés:

A batátát megtisztítjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. egy tűzálló tálat kikenünk kókuszolajjal. A fűszereket összekeverjük a cottage cheese-zel, majd rákenjük a batáta szeletekre. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Comments powered by CComment