A batáta a kedvenc zöldségem. Alacsonyabb a szénhidrát tartalma és a glikémiás indexe mint a burgonyának, emiatt jóval kevésbé emeli a vércukor szintet. Eleinte csak párolva vagy sütve ettem, de az azért kicsit egyhangú. A fűszeres cottage cheese miatt kevésbé tűnik édes köretnek. Nagyon jól megy a sós-csípős íz a batáta édességéhez. Először töltött gombát készítettem ilyen cottage cheese-zel, amihez batátát ettem, akkor tűnt fel hogy a batáta íze jobban harmonizál a töltelékkel mint a gomba.
Hozzávalók:
- 1 batáta (édes burgonya)
- 1 cottage cheese
- só
- bors
- őrölt chili paprika
- kókuszolaj
Elkészítés:
A batátát megtisztítjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. egy tűzálló tálat kikenünk kókuszolajjal. A fűszereket összekeverjük a cottage cheese-zel, majd rákenjük a batáta szeletekre. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Comments powered by CComment