Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Nehezen barátkoztam meg a batátával és a quinoa-val, de most már a kedvenceim. A batáta kevesebb szénhidrátot tartalmaz mint a burgonya és alacsonyabb a glikémiás indexe. Viszont édes. Sokan szeretik az édes-sós párosítást, de nekem először furcsa volt. Viszont sülve kókuszolajjal nagyon jó. Halhoz kimondottan illik. A quinoa glikémiás indexe és kalória tartalma alacsony. Ha keverjük vele a batátát többet ehetünk ugyanannyi szénhidrátért.

Hozzávalók:

  • 1 batáta (édes burgonya)
  • quinoa, kb maréknyi (kb 60 g)
  • só, bors
  • kókuszolaj

Elkészítése:

A quinoát szűrőben megmossuk, dupla mennyiségű enyhén sós vízben forrástól számítva 15-20 percig főzzük alacsony fokozaton. Tényleg kevés só kell hozzá! A batátát megtisztítjukkockákra vágjuk. Tűzálló tálat bekenünk kókuszolajjal, rátesszük a batátát, sózzuk, borsozzuk, kb 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Összekeverjük a quinoával és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.

Comments powered by CComment