Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Curryhez kitűnő köret. Nagyon hasonlít a tortillára. A naan kenyérrel ellentétben itt az eredeti recept is félig teljes kiörlésű liszttel készül. Ez a legegyszerűbb recept amit találtam, ennek ellenére nagyon finom, hasonlít az étteremben kapott chapatira. Én azért is örülök neki, mert a rizst gyorsan meg lehet unni. Talán a köretekben vágyom leginkább a változatosságra, hiszen elég sok magas szénhidrát tartalmú köretről le kell mondanunk.

Hozzávalók:

  • 1 csésze teljeskiörlésű tönkölybúza liszt
  • 1 csésze fehér tönkölybúza liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1/2-3/4 csésze víz

Elkészítés:

a liszteket a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat, és annyi vizet hogy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjuk. Nyolc részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és kb. 10 perc pihentetés után kinyújtjuk, majd palacsintasütőben megsütjük. Erős lángon kell sütni, kb fél perc alatt megsül egy-egy oldala. Akkor kész ha barna foltok keletkeznek rajta.

Comments powered by CComment