Nagyon alacsony a spárga glikémiás indexe, szénhidrát és kalória tartalma, igazi diétás köret. A szezámmag is nagyon egészséges. Több kalciumot tartalmaz mint a tej. Ráadásul nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 1 evőkanál szezámmag
- 2-3 evőkanál balzsamecet
- 1/4 kiskanál só
- 1/4 kiskanál bors
- olaj
Elkészítés:
Serpenyőben:
Gőz fölött pároljuk meg a spárgát. Enyhén beolajozott teflon serpenyőben sózzuk, borsozzuk és balzsamecetet öntünk rá és megszórjuk szezám maggal és kicsit megpirítjuk.
(Grillen:
Előkészítjük a grillt. Beolajozzuk a spárgákat, megszórjuk szezám maggal, 4-6 percig grillezzük, míg elkezd barnulni, egyszer megfogatjuk őket. Tálalás előtt süzzuk, borsozzuk és balzsamecetet öntünk rá.)
Comments powered by CComment