Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Nagyon alacsony a spárga glikémiás indexe, szénhidrát és kalória tartalma, igazi diétás köret. A szezámmag is nagyon egészséges. Több kalciumot tartalmaz mint a tej. Ráadásul nagyon finom. 

Hozzávalók:

  • 1 csomag spárga
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 1/4 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál bors
  • olaj

Elkészítés:

Serpenyőben:

Gőz fölött pároljuk meg a spárgát. Enyhén beolajozott teflon serpenyőben sózzuk, borsozzuk és balzsamecetet öntünk rá és megszórjuk szezám maggal és kicsit megpirítjuk.

(Grillen:

Előkészítjük a grillt. Beolajozzuk a spárgákat, megszórjuk szezám maggal, 4-6 percig grillezzük, míg elkezd barnulni, egyszer megfogatjuk őket. Tálalás előtt süzzuk, borsozzuk és balzsamecetet öntünk rá.)

 

Comments powered by CComment