Egy újabb érdekes indiai zöldség. Leginkább a csicsókára hasonlít. Nagyon finom. A bindhi után ez a kedvencünk. Alacsony a glikémiás indexe.
Hozzávalók:
- kb 50 dkg arbi megtisztítva (hámozva) és feldarabolva
- 1 hagyma
- kb 2 cm gyömbér
- só,
- köménymag és őrölt kömény 1 kiskanál (én csak őrölt köményt tettem bele)
- 1 kk koriander
- 1 kk kurkuma
- 1/2 kk chili
- 1 kiskanál garam masala (kitchen king masala)
- fél aprított paradicsom konzerv
Elkészítés a szokásos módon:
Kevés olajon megpirítjuk az arbit, majd félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gyömbért, majd a fűszereket. 1-2 perc után ráöntjük a paradicsomot. Kb 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a pirított arvit és kb 15 percig főzzük tovább.
Comments powered by CComment