Az új nagyobb gofri sütőhöz ez az ideális recept. Kelt tészta, kívül ropogós, belül puha, könnyű. Érdemes egy órát keleszteni, és az elkészítése könnyű, mert a hozzávalókat csak összekeverjük mint a tarkedli/talkedli (cseh fánk) sütésénél. Régebben is használtam ezt a receptet, de akkor kisebb volt egy darab és úgy nem érvényesült ennyire. Talán túl vékony gofrit nem érdemes sütni belőle. Nem édes, így akármilyen feltéttel jó. De ha édesebben szeretjük, lehet még eritritet tenni hozzá.

Több darab lesz belőle mint a rizslisztesből, és súlyra is könnyebb egy darab, már emiatt is kevesebb a szénhidrát tartalma. Hamarosan kiszámolom mennyi.

Write comment (0 Comments)

Szeretem a citromos/narancsos zselatinos joghurtot és kefírt és szeretem a panna cottát. A napokban olvastam a görögjoghurtos panna cottáról, ami egy az egyben a zselatinos desszertem csak van benne tej is, mint a panna cottában.

Write comment (0 Comments)

Itt Prágában sokféle olajban eltett sajtot lehet enni sörözőkben. Az egyik ilyen sajt a camembert. 

Write comment (0 Comments)
Már régóta szerettem volna kakaós csigát enni. Ez nem kelt tészta, hanem sütőporos. Nagyon finom és puha a túrótól. Sőt sokáig puha marad. A másik előnye hogy nagyon könnyű elkészíteni, könnyű dolgozni vele, szinte elronthatatlan. Úgy tudom német eredetű recept.
Nekem 24 db lett, kb. 6 g szénhidrát darabonként. Kb 1 cm-esre daraboltam. Ha két cm-esre daraboljuk, értelemszerűen a duplája lesz.

Van egy új gofri sütőm, amiben kicsit nagyobb, vastagabb gofrit lehet sütni, emiatt kerestem egy könnyű gofri receptet.

Write comment (0 Comments)