Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Tudom a legtöbben hús nélkül készítik a rakott karfiolt, zsemlemorzsával. Ez az étel laktatóbb és kevesebb szénhidrátot tartalmaz. Ráadásul ez volt az az étel ami miatt nagyon megszerettem a quinoát. Most már bárhogy is készítem el, nagyon szeretem. Alacsony a szénhidráttartalma és a glikémiás indexe, gluténmentes. Jól keverhető rizzsel. Mikor először készítettem ezt az ételt fele-fele arányban használtam hozzá rizst és quinoát.

Write comment (0 Comments)

Kölessel is változatosabbá tehetjük a köreteket. Kicsit alacsonyabb a glikémiás indexe mint a rizsé, emiatt helyettesíthetjük vele. Ráadásul lúgos, gluténmentes, kiváló antioxidáns. 

Write comment (0 Comments)

Egy újabb indiai íz. Tetszik hogy nem sütni kell a batátát hozzá, hanem kókusztejben párolni, de az íze semmivel nem rosszabb mintha a sütőben sütöttük volna. Nagyon egyszerű és gyors. Csirkemellel kicsit több mint fél óra. Batáta, zöldborsó és csirke kókusztejjel és fűszerekkel meg repceolajjal.

Korábban nem nagyon használtam repceolajt, de Prágában nagyobb a választék repceolajból mint napraforgóolajból. Ráadásul a repceolaj a benne lévő egyszeresen telített zsírsav miatt képes csökkenteni a bennünk felrakódott káros zsírok mennyiségét, mindemellett jótékony hatása  kifejezetten a hasi zsírrétegekre specializálódik. Azt hiszem ez senkinek sem árt.

Write comment (0 Comments)

Nagyon gyorsan elkészül, kb 35 perc alatt. Könnyű, laktató. A tofu energiaszegény és koleszterinmentes. A szójából készült termékek olyan anyagokat tartalmaznak, mint a lecitin (fontos sejtalkotó, serkenti az idegrendszert) és a filoösztrogén. Ez utóbbi olyan növényi vegyület, amelynek a hatása hasonló az ösztrogénéhez, s bizonyított, hogy a tofunak az érkezésükben betöltött szerepe az oka a keleti nők rendkívül enyhe változáskori tüneteinek. A hőhullámra a japánoknak szavuk sincs! Irigylem őket!

(A recept eredete: Rachael Ray Every Day 2014 június)

Write comment (0 Comments)
Kisfiam egyik kedvence a palacsinta. Minden nap meg tudná enni. Ha már sütök neki én is szívesen eszek egy-kettőt. De ha sütök, akkor már legyen olyan a palacsinta hogy valóban megfelelő legyen akár cukorbetegnek is uzsonnára. Hajdinaliszttel nagyon finom és alacsony glikémiás indexű palacsintát lehet sütni.
Egyetlen hibája hogy igazán csak frissen jó. Mivel kicsi fiam szeretne vinni a suliba, kipróbálom 90 g hajdina és 110 g búzaliszttel, meglátjuk milyen lesz holnap.