Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Igaz halat hetente kellene enni, de én nagyon szeretem így hetente többször is eszem. Sajnos a gyerekeim kevésbé szeretik, de ebben a receptben az a nagyszerű hogy ezt még ők is szeretik.

Hozzávalók (3-4 adag)

  • 40 dkg halfilé. Én a Novaco porciózott halat kedvelem ehhez a legjobban. Finom, és könnyű adagolni. Nekem 10 dkg, ami egy adag tökéletesen megfelel, de kamaszok többet esznek
  • 1-1 kanál majonéz a halakhoz
  • 1-1 szelet racklette sajt
  • só, bors
  • kókuszolaj vagy olívaolaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítés:

Mivel fagyasztott halat szoktam készíteni elkészítés előtt 1-2 órával besózom és úgy olvasztom ki szobahőmérsékleten. Sütés előtt még borssal is megszórom. Egy tűzálló tálat beolajozok, ráteszem a befűszerezett halszeleteket, megkenem majonézzel, beborítom a raclette sajt szeletekkel. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.

Comments powered by CComment