Sok paleo diétás gofri recept találhatunk mandulaliszttel. Kicsit nehezebb, vagyis laktatóbb mint a hagyományos, viszont emiatt kevesebb gofrival is jóllakunk. A másik előnye hogy nem puhul meg. A mandula szénhidrát tartalma alacsony, sokkal alacsonyabb mint a hagyományos liszteké. A búza liszté 72 körül van, míg a mandulaliszté 16. Nagy előnye még hogy finom mindenféle feltét nélkül is.
Hozzávalók:
- 20 dkg mandulaliszt
- 20 dkg zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely) Gondolkodom a hajdinaliszten. Szerintem ettől még kevésbé puhulna meg és esne össze másnapra
- 1 evőkanál lenmagliszt (elhagyható, de szerintem érdemes beletenni)
- 5 evőkanál eritrit
- 1 sütőpor
- 4 tojás
- 4 dl tej lehet kókusztej (azzal készítettem)
- só
- fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. Külön szoktam összekeverni a száraz és nedves hozzávalókat, majd kevergetés közben a nedves hozzávalókhoz adom lassan a száraz hozzávalókat. Ekkor bekapcsolom a gofri sütőt. Kell kb 5 perc a tésztának is és a gofri sütőnek is. Utána a szokásos módon kisütöm, kb 5 perc 1-1 gofri kisütése.
Comments powered by CComment