Az új nagyobb gofri sütőhöz ez az ideális recept. Kelt tészta, kívül ropogós, belül puha, könnyű. Érdemes egy órát keleszteni, és az elkészítése könnyű, mert a hozzávalókat csak összekeverjük mint a tarkedli/talkedli (cseh fánk) sütésénél. Régebben is használtam ezt a receptet, de akkor kisebb volt egy darab és úgy nem érvényesült ennyire. Talán túl vékony gofrit nem érdemes sütni belőle. Nem édes, így akármilyen feltéttel jó. De ha édesebben szeretjük, lehet még eritritet tenni hozzá.

Több darab lesz belőle mint a rizslisztesből, és súlyra is könnyebb egy darab, már emiatt is kevesebb a szénhidrát tartalma. Hamarosan kiszámolom mennyi.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt (ebből 10 dkg volt fehér tönköly a többi teljeskiörlésű atta (indiai búzaliszt)
  • 1 evőkanál eritrit
  • 7 dkg szárított élesztő (por)
  • 1/2 kiskanál só
  • 2g szódabikarbóna
  • 620 g tej
  • 115 g vaj
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. (Ha nem azonnal készítjük akkor hűtőben tárolhatjuk). A tejet a vajjal kicsit megmelegítjük. Ne legyen forró, mert akkor nem kel meg! Belekeverjük a tojást, majd összekeverjük a száraz hozzávalókhoz. 1-2 órát kelesztjük, de minimum 1 órát, majd a szokásos módon kisütjük.

Comments powered by CComment