Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.
- Részletek
- Kategória: Köret
Hozzávalók:
- gyalult vagy reszelt sárgarépa
- olíva olaj
- citromlé
- mazsola
- petrezselyem
- kömény
- fahéj
Keverjük össze
Write comment (0 Comments)
- Részletek
- Kategória: Köret
A batáta a kedvenc zöldségem. Alacsonyabb a szénhidrát tartalma és a glikémiás indexe mint a burgonyának, emiatt jóval kevésbé emeli a vércukor szintet. Eleinte csak párolva vagy sütve ettem, de az azért kicsit egyhangú. A fűszeres cottage cheese miatt kevésbé tűnik édes köretnek. Nagyon jól megy a sós-csípős íz a batáta édességéhez. Először töltött gombát készítettem ilyen cottage cheese-zel, amihez batátát ettem, akkor tűnt fel hogy a batáta íze jobban harmonizál a töltelékkel mint a gomba.
Hozzávalók:
- 1 batáta (édes burgonya)
- 1 cottage cheese
- só
- bors
- őrölt chili paprika
- kókuszolaj
Elkészítés:
A batátát megtisztítjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. egy tűzálló tálat kikenünk kókuszolajjal. A fűszereket összekeverjük a cottage cheese-zel, majd rákenjük a batáta szeletekre. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Write comment (0 Comments)- Részletek
- Kategória: Köret
Tudom kicsit vicces, hiszen nokedlit mindenki tud készíteni. Na de fehér liszttel könnyű! Én már másfél éve nem ettem, mert kerülöm a fehér lisztet. Próbálkoztam ugyan teljeskiörlésű liszttel készült tésztával, de nem igazán ízlett. Na de most vadpörkölt volt az ebéd, ahhoz pedig a galuska a legjobb. Pár pillanatig elgondolkodtam a knédlin, hiszen itt Prágában mindenhol lehet knédlit kapni, de hát az is fehér liszttel készül. Így maradt a nokedli.
Összesen 112g szénhidrát. Nekem elég a negyede, de akik nem diétáznak azok többet is ehetnek.
Write comment (0 Comments)3. oldal / 3