Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A batáta és a bébi spenót két nagy kedvencem. Együtt is csak finomak lehetnek. Nagyon izgalmasnak tűnő recept, és azt hiszem nem vagyok egyedül a véleményemmel, mert mikor megjelent ez a recept a prágai Albert üzletlánc újságában, hirtelen megfogyatkozott az addig mindig bőséges batáta készlet. Tényleg nagyon jól néz ki narancssárga szeleteken a zöld spenót fehér joghurttal. 
Önálló fogásként is megállja a helyét, de ehetjük köretnek is grill sajthoz, halhoz vagy akár cukkini fasírthoz is.

Hozzávalók:

  • fejenként 2 szelet batáta, tehát 4 személyre 8 szelet 1-1,5 cm vastag
  • 2 kanál oliva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg bébi spenót
  • 1 kanál citromlé
  • bors
  • 15 dkg sűrű joghurt
  • 10 dkg fenyőmag
  • 2 evőkanál gránátalma mag 

Elkészítés:

 A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Tisztítsuk meg a batátát és vágjuk 1-1,5 cm-es szeletekre. Tegyük olajozott tepsire és süssük kb 20-25 percig.
Egy serpenyőbe öntsünk 1 kanál olíva olajat, picit pirítsuk meg rajta az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát (kb fél perc) és tegyük rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a citromlevet.
A spenótot tegyük a sült batáta szeletekre, öntsünk rá joghurtot, szórjuk meg fenyőmaggal és gránátalma maggal.

 

 

Comments powered by CComment