A batáta és a bébi spenót két nagy kedvencem. Együtt is csak finomak lehetnek. Nagyon izgalmasnak tűnő recept, és azt hiszem nem vagyok egyedül a véleményemmel, mert mikor megjelent ez a recept a prágai Albert üzletlánc újságában, hirtelen megfogyatkozott az addig mindig bőséges batáta készlet. Tényleg nagyon jól néz ki narancssárga szeleteken a zöld spenót fehér joghurttal.
Önálló fogásként is megállja a helyét, de ehetjük köretnek is grill sajthoz, halhoz vagy akár cukkini fasírthoz is.
Hozzávalók:
- fejenként 2 szelet batáta, tehát 4 személyre 8 szelet 1-1,5 cm vastag
- 2 kanál oliva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bébi spenót
- 1 kanál citromlé
- bors
- 15 dkg sűrű joghurt
- 10 dkg fenyőmag
- 2 evőkanál gránátalma mag
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Tisztítsuk meg a batátát és vágjuk 1-1,5 cm-es szeletekre. Tegyük olajozott tepsire és süssük kb 20-25 percig.
Egy serpenyőbe öntsünk 1 kanál olíva olajat, picit pirítsuk meg rajta az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát (kb fél perc) és tegyük rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a citromlevet.
A spenótot tegyük a sült batáta szeletekre, öntsünk rá joghurtot, szórjuk meg fenyőmaggal és gránátalma maggal.
Comments powered by CComment