Curryhez kitűnő köret. Nagyon hasonlít a tortillára. A naan kenyérrel ellentétben itt az eredeti recept is félig teljes kiörlésű liszttel készül. Ez a legegyszerűbb recept amit találtam, ennek ellenére nagyon finom, hasonlít az étteremben kapott chapatira.
Hozzávalók:
- 1 csésze teljeskiörlésű tönkölybúza liszt (kb. 15 dkg)
- 1 csésze fehér tönkölybúza liszt - legutóbb rozslisztet használtam helyette
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1/2-3/4 csésze víz (kb. 2 dl)
Elkészítés:
a liszteket a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat, és annyi vizet hogy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjuk. Nyolc részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle, és kb. 10 perc pihentetés után kinyújtjuk, majd palacsintasütőben megsütjük. Erős lángon kell sütni, kb fél perc alatt megsül egy-egy oldala. Akkor kész ha barna foltok keletkeznek rajta.
Comments powered by CComment