Egy újabb érdekes indiai zöldség. Leginkább a csicsókára hasonlít. Nagyon finom. A bindhi után ez a kedvencünk. Alacsony a glikémiás indexe.

Hozzávalók:

  • kb 50 dkg arbi megtisztítva (hámozva) és feldarabolva
  • 1 hagyma
  • kb 2 cm gyömbér
  • só,
  • köménymag és őrölt kömény 1 kiskanál (én csak őrölt köményt tettem bele)
  • 1 kk koriander
  • 1 kk kurkuma
  • 1/2 kk chili
  • 1 kiskanál garam masala (kitchen king masala)
  • fél aprított paradicsom konzerv

Elkészítés a szokásos módon:

Kevés olajon megpirítjuk az arbit, majd félre tesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gyömbért, majd a fűszereket. 1-2 perc után ráöntjük a paradicsomot. Kb 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a pirított arvit és kb 15 percig főzzük tovább.

Comments powered by CComment