Nagyon kevésnek tűnik a tészta, de nem kevés.

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg fehér rizsliszt
  • 5 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg kölesliszt
  • 2 ek utifűmaghéj
  • 1 sütőpor
  • fahéj
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 12 dkg eritrit
  • kevés citromlé
  • 3-4 ek joghurt
  • vanílis
  • szilva (tisztán kb 50 dkg), kimagozva, félbevágva
Write comment (0 Comments)

Egy újabb érdekes indiai zöldség. Leginkább a csicsókára hasonlít. Nagyon finom. A bindhi után ez a kedvencünk. Alacsony a glikémiás indexe.

Write comment (0 Comments)

Nagyon finom. Télen nagyon szeretem a tejes teákat, persze sajnos csak kevés tejjel, de nagyon jól esik a gyömbér és a fahéj együtt. Kellemes illat, enyhén csípős aroma. 

Write comment (0 Comments)

Ez volt a második indiai zöldség, amit kipróbáltunk. Leginkább az uborkára hasonlít, de nem az. Nyersen nem is javasolt enni! Sokkal kevesebb receptet lehet találni a neten róla. Legtöbb a stir-fry tindora (kevert sült...). Ez viszonylag egyszerű. Megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában keresztbe vágjuk és csíkokra daraboljuk. Majd befűszerezzük és megsütjük, nem túl alacsony hőmérsékleten, inkább forró serpenyőben. Így is finom, de nekem jobban esik, könnyebben emészthető a szaftos zöldséges étel. Pont emiatt kedveltem meg ennyire az indiai ízeket. Ezt minden nap meg tudom enni, míg a párolt/sült zöldség pár nap után eléggé megterhelő. 

Write comment (0 Comments)