Nagyon finom. Télen nagyon szeretem a tejes teákat, persze sajnos csak kevés tejjel, de nagyon jól esik a gyömbér és a fahéj együtt. Kellemes illat, enyhén csípős aroma. 

Write comment (0 Comments)

Ez volt a második indiai zöldség, amit kipróbáltunk. Leginkább az uborkára hasonlít, de nem az. Nyersen nem is javasolt enni! Sokkal kevesebb receptet lehet találni a neten róla. Legtöbb a stir-fry tindora (kevert sült...). Ez viszonylag egyszerű. Megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában keresztbe vágjuk és csíkokra daraboljuk. Majd befűszerezzük és megsütjük, nem túl alacsony hőmérsékleten, inkább forró serpenyőben. Így is finom, de nekem jobban esik, könnyebben emészthető a szaftos zöldséges étel. Pont emiatt kedveltem meg ennyire az indiai ízeket. Ezt minden nap meg tudom enni, míg a párolt/sült zöldség pár nap után eléggé megterhelő. 

Write comment (0 Comments)

Egy újabb érdekes indiai zöldség. Leginkább a csicsókára hasonlít. Nagyon finom. A bindhi után ez a kedvencünk. Alacsony a glikémiás indexe.

Write comment (0 Comments)

Igazi ünnepi leves, amit ünnep nélkül is elkészíthetünk. Sajnos gyors szénhidrát, így mindenképpen kell hozzá lassú szénhidrátot is enni, emiatt leginkább ebédre fogyasztható.

Write comment (0 Comments)