Egyre jobban kedvelem a sárgarépát is. Alacsony szénhidráttartalma miatt még egy desszert is beleférhet az ebédbe hogy meg legyen a szükséges zsénhidrát. Persze attól függ mihez ettük a répát, és ettünk-e levest és ha igen, akkor milyet :) De ha nagyobb szénhidrát tartalmú köretet szeretnénk akkor összekeverhetjük kevés főtt quinoával.
Hozzávalók:
- 1 kg bébi sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió
- olíva olaj
- petrezselyem
Elkészítés:
A bébirépát gőz fölött megpároljuk roppanósra. Nagyon gyorsan elkészül, mert aprók a répák, még akkor is ha olvasztás nélkül párolunk fagyasztott bébi répát.
A fokhagymát lereszeljük, 1-2 kanál olíva olajon megfuttatjuk (kb fél perc), majd rátesszük a répát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Tálaláshoz megszórjuk petrezselyemmel. Tehetünk rá reszelt sajtot is.
Comments powered by CComment