Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Egyre jobban kedvelem a sárgarépát is. Alacsony szénhidráttartalma miatt még egy desszert is beleférhet az ebédbe hogy meg legyen a szükséges zsénhidrát. Persze attól függ mihez ettük a répát, és ettünk-e levest és ha igen, akkor milyet :) De ha nagyobb szénhidrát tartalmú köretet szeretnénk akkor összekeverhetjük kevés főtt quinoával.

Hozzávalók:

  • 1 kg bébi sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • olíva olaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

A bébirépát gőz fölött megpároljuk roppanósra. Nagyon gyorsan elkészül, mert aprók a répák, még akkor is ha olvasztás nélkül párolunk fagyasztott bébi répát.

A fokhagymát lereszeljük, 1-2 kanál olíva olajon megfuttatjuk (kb fél perc), majd rátesszük a répát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Tálaláshoz megszórjuk petrezselyemmel. Tehetünk rá reszelt sajtot is.

Comments powered by CComment