- 200 g zellergumó
- 55 g alma
- 2 ek. frissen préselt citromlé
- 45 g friss ananász
- 3 ek. (1,5%-os) joghurt (vagy aludttej)
- 2 tk. darált dió
- folyékony édesítőszer, só
- 2 db közepes fejes salátalevél
- 2 fél dió
Egy adag tápanyagtartalma:
kb. 4 g fehérje, 5 g zsiradék, 13 g szénhidrát, 115 kcal/485 kJ, 2 mg koleszterin
Elkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 15 perc
A megtisztított zellert finomra reszeljük. A héjastól lereszelt almát a citromlé felével meglocsoljuk. A meghámozott ananászt kis darabokra vágjuk. A joghurtot a maradék citromlével és a dióval simára keverjük. Sóval, édesítőszerrel ízesítjük. A zellert, az almát és az ananászt a joghurttal összekeverjük. Még egyszer fűszerezzük és kb. 15 percig a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Egy-egy salátalevélre tálaljuk és egy dióval díszítjük.
Javaslatunk:
Ha a zeller íze túl erős, ropogósra főzhetjük aztán lereszelhetjük. Alma és ananász helyett narancsot és mandarint is használhatunk, dió helyett pedig mogyoróval is díszíthetjük salátánkat.
Comments powered by CComment