Ez egy kimondottan alacsony szénhidráttartalmú köret a http://www.diabetesportal.hu/zoldbabsalata.html oldalról. Van ott egy-két finom recept. Sajnos kicsit régiek, így pl. szacharint javasolnak eritrit vagy sztevia helyett. Én nagyon örülök, hogy már nem kell szacharint használnom, de ezt leszámítva tényleg jók a receptek.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 25 dkg főtt (vagy konzerv) zöldbab
- 1 pohár zsírszegény tejföl
- 1 ek. mustár
- 2 tk almaecet
- kevés folyékony édesítőszer (szteviás)
- zöldpetrezselyem, kapor
- só
- bors
Elkészítés:
A leszűrt zöldbabot salátástálba tesszük. A mustárból, tejfölből, ecetből mártást készítünk, édesítőszerrel, sóval, borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel kaporral ízesítjük. Ráöntjük a zöldbabra, és 1 órát állni hagyjuk.
Egy adag: 483 kJ (115 kcal), 12g szénhidrát.
A leszűrt zöldbabot salátástálba tesszük. A mustárból, tejfölből, ecetből mártást készítünk, édesítőszerrel, sóval, borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel kaporral ízesítjük. Ráöntjük a zöldbabra, és 1 órát állni hagyjuk.
Egy adag: 483 kJ (115 kcal), 12g szénhidrát.
Comments powered by CComment