Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Sok olyan fűszert és egyéb anyagot használunk a konyhában aminek vércukorszint csökkentő hatása van II-es típusú cukorbetegség esetén. Kiegészítő kezelésként érdemes használnunk őket.

Fahéj: A fahéj az egyik leghatékonyabb vércukorszint-csökkentő. Ajánlott napi adagja legalább 1 mg. A megfelelő mennyiségű fahéjbevitel eléréséhez teánkat vagy kávénkat is fűszerezhetjük vele. De nagyon jó pl. almás fahájas túrókrémbe is. Indiai ételekben is gyakori

Kapor: Természetes inzulin. Több komponense is hatással van a cukorbetegségre. Túróhoz nagyon jó: kapros túrós lepény, de kapros túrós palacsintát is ehetünk. A cseh konyhában nagyon népszerű p.l a kulajda levesben is van, de sok salátába is tesznek kaprot.

Csalántea és erdei szederlevél tea

Gyömbér: azzal csökkenti a vércukorszintet, hogy javítja az inzulin hatását. A gyömbér ideális teafogyasztáshoz, de a legkülönfélébb ételek fűszerezésére is. Indiai ételek szinte mindegyike tartalmazza.

görögszéna: Bár más fűszernövények, mint például a chili vagy a fahéj jótékony hatásairól sokat lehet olvasni, a görögszénával végzett kutatások azt mutatják, hogy legalább olyan hatékony vagy még hatékonyabb, mint az ismert növények.

kurkuma: csökkenti az inzulinrezisztenciát és hatásos lehet a 2. típusú cukorbetegség megelőzésében is. 

Áfonya: növeli az inzulinérzékenységet

 

 

Comments powered by CComment