Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Indiai sajt vagy túró, ahogy tetszik. Nagyon finom a paneer curry, ez az egyik kedvencem, de használható salátákhoz és grillezéshez is.

Gyakorlatilag bármilyen zöldséggel összefőzhető curryenek, pl. zöldborsó, répa, gomba, csicseriborsó, szinte mindennel amit otthon találunk. Kicsi fiam egyik kedvence csicseriborsóval.

Hozzávalók

  • 1 l 3,5%-os tej
  • ( 1/4 1/2 kiskanál só ezt kihagytam, mert nagyon kevés receptben szerepel csak)
  • 2 evőkanál 10%-os ecet kevés vízzel elkeverve (alternatíva: 1 kiskanál citromsav vagy egy fél citrom leve)

A tejet (a sóval) felforraljuk, beletesszük az ecetes vizet. Ezzel már nem forraljuk, és csak nagyon óvatosan kevergetjük. Kicsit hűtjük (akár jégkockákkal is) majd leszűrjük. Ehhez szűrőt és egy ritkább szövésű konyharuhát használtam. A végén préseljük hogy kimenjen belőle a savó, de ne túl erősen. Akkor jó ha szeletelhető. Legutóbb kihagytam a préselést, de azért mielőtt magára hagytam csepegni kicsit kinyomkodtam belőle a savót. Szerintem tökéletes lett. Az utolsó morzsáig elfogyott.

Comments powered by CComment