Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Halat hetente érdemes enni. A tengeri hal kevésbé zsíros hal, mint a ponty, diéta szempontjából ezért jobb a tengeri halleves, mint a ponty halászlé, ráadásul az elkészítése és a fogyasztása is egyszerűbb. Azért időnként halászlét is készítek.

Hozzávalók (4 adag):

  • 30 dkg tőkehalfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só, bors (a szardellapaszta sós)
  • bazsalikom
  • oregánó
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • kókusz zsír
  • 1 evőkanál szardellapaszta
  • 20 dkg hámozott paradicsom konzerv (nyáron valódi paradicsom)
  • 40 dkg burgonya

Elkészítése:

A hagymát felkockázzuk, kókuszzsíron dinszteljük, majd beletesszük a paradicsom konzervet. Vizet adunk hozzá és körülbelül 15 percig főzzük. Beletesszük a megtisztított feldarabolt burgonyát és a babérlevelet és a sót, főzzük kb 25 percig. Beletesszük a többi fűszert és a kockákra darabolt sózott borsozott halat. Még 6-8 percig főzzük.

Comments powered by CComment