Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Most krumplival hogy megfelelő mennyiségű ch legyen benne.

Az egész 3520 kcal és 255 CH

Hozzávalók

  • 1 kg padlizsán kb 3 közepes, 4 kisebb, felkarikázva és besózva, hogy a leve miatt ne legyen keserű
  • 1 kg burgonya héjában megfőzve
  • 1 vöröshagyma felkockázva
  • 0,5 kg darált hús
  • sűrített paradicsom
  • darabolt paradicsom konzerv
  • só, bors
  • oregánó
  • bazsalikom 
  • fahéj
  • 2 ek olaj

besamelhez:

  • 40 g vaj
  • 4 evőkanál zabpehely liszt
  • 6 dl tej
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg sajt reszelve

 Elkészítés:

A padlizsán szeleteket lecsepegtetjük és kevés olajon megsütjük, a tisztított burgonyát felkarikázzuk.

Elkészítjük a ragut: először az olajat pirítjuk meg, majd rátesszük a darált húst a fűszereket és a paradicsomot. Míg fő elkészítjük a besamellt.

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Egy közepes tepsit kiolajozunk, összeállítjuk a muszakát és 40-50 perc alatt készre sütjük.

 

Comments powered by CComment