Most krumplival hogy megfelelő mennyiségű ch legyen benne.
Az egész 3520 kcal és 255 CH
Hozzávalók
- 1 kg padlizsán kb 3 közepes, 4 kisebb, felkarikázva és besózva, hogy a leve miatt ne legyen keserű
- 1 kg burgonya héjában megfőzve
- 1 vöröshagyma felkockázva
- 0,5 kg darált hús
- sűrített paradicsom
- darabolt paradicsom konzerv
- só, bors
- oregánó
- bazsalikom
- fahéj
- 2 ek olaj
besamelhez:
- 40 g vaj
- 4 evőkanál zabpehely liszt
- 6 dl tej
- só, bors
- szerecsendió
- 10 dkg sajt reszelve
Elkészítés:
A padlizsán szeleteket lecsepegtetjük és kevés olajon megsütjük, a tisztított burgonyát felkarikázzuk.
Elkészítjük a ragut: először az olajat pirítjuk meg, majd rátesszük a darált húst a fűszereket és a paradicsomot. Míg fő elkészítjük a besamellt.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Egy közepes tepsit kiolajozunk, összeállítjuk a muszakát és 40-50 perc alatt készre sütjük.
Comments powered by CComment