Nem épp a legdiétásabb étel, de "csak" 7,5-ig vitte fel a vércukrom. (7,8-ig elfogadható.)
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya finomra reszelve, kinyomkodva a levétől
- 40-45 dkg tk és fehér tönkölybúzaliszt keverve. A nagyobb fele legyen tk
- só
- 2 tojás
- víz
- szalonna feldarabolva
- 1 hagyma felkockázva
- 30 dkg brindza
- 1 kis pohár tejszín (2 dl)
Elkészítés
A szalonnát kisütjük, majd kiszedjük a zsírból. A szalonnazsíron megpirítjuk a hagymát és rátesszük a brindzát majd a tejszínt.
Közben elkészítjük a galuskát is. Felteszünk forrni egy nagy fazék vizet. Az első 5 hozzávalóból nokedlit készítünk. Kicsit tovább kell főzni a galuskát a burgonya miatt, kb 2 percig. A megfőtt galuskát összekeverjük a brindzás feltéttel és megszórjuk a sült szalonnával.
Ha nem akarunk szalonnát enni hozzá, akár olíva olajjal is elkészíthetjük.
Az egész kb 430 CH. Én a gyerekek miatt készítettem ilyen nagy adagot. Elfogyott és 4-en voltunk. :)
Comments powered by CComment