Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Nem épp a legdiétásabb étel, de "csak" 7,5-ig vitte fel a vércukrom. (7,8-ig elfogadható.)

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya finomra reszelve, kinyomkodva a levétől
  • 40-45 dkg tk és fehér tönkölybúzaliszt keverve. A nagyobb fele legyen tk
  • 2 tojás
  • víz
  • szalonna feldarabolva
  • 1 hagyma felkockázva
  • 30 dkg brindza
  • 1 kis pohár tejszín (2 dl)

Elkészítés

A szalonnát kisütjük, majd kiszedjük a zsírból. A szalonnazsíron megpirítjuk a hagymát és rátesszük a brindzát majd a tejszínt.

Közben elkészítjük a galuskát is. Felteszünk forrni egy nagy fazék vizet. Az első 5 hozzávalóból nokedlit készítünk. Kicsit tovább kell főzni a galuskát a burgonya miatt, kb 2 percig. A megfőtt galuskát összekeverjük a brindzás feltéttel és megszórjuk a sült szalonnával.

Ha nem akarunk szalonnát enni hozzá, akár olíva olajjal is elkészíthetjük. 

Az egész kb 430 CH. Én a gyerekek miatt készítettem ilyen nagy adagot. Elfogyott és 4-en voltunk. :)

Comments powered by CComment