A csicseriborsó, népiesen bagolyborsó könnyebben emészthető mint a bab és a lencse, és hát cukorbetegeknek érdemes naponta fogyasztani ezeket legalább is a "Vége a cukorbetegségnek" könyv szerzője szerint. Az biztos hogy a csicseriborsó eddig nem emelte meg jelentősen a vércukorszintemet. Mivel alacsony a glikémiás indexe lassabban éhezünk meg tőle. Ez már elég hogy több ételt egyek ami csicseriborsót tartalmaz
Hozzávalók:
- 25 dkg min. 12 órán át vízbe áztatott csicseriborsó lecsepegtetve (nyersen) és felaprítva
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 vöröshagyma aprítva
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 1 csokor koriander aprítva
- só, bors
- 1/2 kiskanál chili
- 1 evőkanál frissen őrölt római kömény
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál őrölt koriander (por)
- 1 evőkanál liszt ?? (hajdina)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Állítólag ettől áll össze. Lapos korongokat készítünk belőle (ne túl kicsiket mert könnyen kiszárad, kb 5 cm) és bő olajban kisütjük.
Finom hozzá a tahiniból, joghurtból és kevés citromléből készült mártogatós. Görögjoghurttal készítettem azonos mennyiségű tahinival. Kicsit 'erős' íze volt, de én nagyon szeretem a szezámmag ízét. Lehet hogy jobb lett volna több joghurttal, másoknak is jobban ízlett volna.
Comments powered by CComment