Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Érdekessége, hogy a szószban mirin van. Ez főzésre használt japán rizsbor. Főleg levesekhez, halételekhez, mártásokhoz használják, fontos alapanyaga a terijaki szósznak. Elnyomja a halszagot, segíti az ízek felszívódását és megakadályozza, hogy az ételek összeessenek. Édes ízt ad az ételeknek, sokszor használják cukor helyett. Sajnos nem épp a legdiétásabb étel, de az ebédbe talán belefér ennyi gyors szénhidrát. Az alkoholtartalma teljesen elpárolog.

(Eat Well)

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirke vagy pulyka, de nagyon finom darált sertés és marhahús keverékével is. Persze így kevésbé authentikus és kevésbé diétás.
  • kis hagyma kockákra vágva
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál só
  • csipet feketebors
  • olaj a sütéshez
  • szezámmag (opcionális)

A szószhoz:

  • 80 ml mirin
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál eritrit

Elkészítés:

A szezámmag kivételével alaposan keverjük össze a húsgolyó alapanyagait. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle. Kevés olajon süssük aranybarnára, míg a közepe is átsül. Távolítsuk el a felesleges olajat, vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet közepes vagy kicsit alacsonyabbra. Adjuk hozzá a szósz alapanyagait, addig süssük a húsgolyúkkat kevergetés közben, míg kicsit besüsúsödik a szósz. Szezámmaggal meghintve tálaljuk.

 

Comments powered by CComment