Érdekessége, hogy a szószban mirin van. Ez főzésre használt japán rizsbor. Főleg levesekhez, halételekhez, mártásokhoz használják, fontos alapanyaga a terijaki szósznak. Elnyomja a halszagot, segíti az ízek felszívódását és megakadályozza, hogy az ételek összeessenek. Édes ízt ad az ételeknek, sokszor használják cukor helyett. Sajnos nem épp a legdiétásabb étel, de az ebédbe talán belefér ennyi gyors szénhidrát. Az alkoholtartalma teljesen elpárolog.
(Eat Well)
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirke vagy pulyka, de nagyon finom darált sertés és marhahús keverékével is. Persze így kevésbé authentikus és kevésbé diétás.
- kis hagyma kockákra vágva
- 1 tojás
- 2 evőkanál citromlé
- 1 kiskanál só
- csipet feketebors
- olaj a sütéshez
- szezámmag (opcionális)
A szószhoz:
- 80 ml mirin
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál eritrit
Elkészítés:
A szezámmag kivételével alaposan keverjük össze a húsgolyó alapanyagait. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle. Kevés olajon süssük aranybarnára, míg a közepe is átsül. Távolítsuk el a felesleges olajat, vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet közepes vagy kicsit alacsonyabbra. Adjuk hozzá a szósz alapanyagait, addig süssük a húsgolyúkkat kevergetés közben, míg kicsit besüsúsödik a szósz. Szezámmaggal meghintve tálaljuk.
Comments powered by CComment