Szeretnék tiramisut enni. Ehhez kell babapiskóta. Sajnos a hagyományos piskóta is nehezebb cukor nélkül teljeskiörlésű liszttel, így a babapiskóta is, de nem lehetetlen.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- csipet só
- 4 evőkanál eritrit (60 g)
- pár csepp vaníliás sztevia
- 4-6 evőkanál (80-110 g) barna rizsliszt
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját pedig az eritrittel és vaníliás szteviával verjük fehéredésig. Utána adjuk hozzá a lisztet. A liszt mennyisége annyi legyen hogy ne folyjon szét. Először tegyük bele a 80 g-ot, és a végén adjunk még hozzá ha szükséges. Ezután apránként hozzákeverjük a felvert fehérjét, vigyázva ne nagyon törjük össze. Habzsákba vagy zacskóba töltve formázzuk sütőpapírral bélelt tepsin. Kb. 15-20 percig sütjük.
Comments powered by CComment