Sajnos nem cukormentes, de cukormentes mogyorókrémmel érdemes lenne elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a nutellával.
  2. Hozzákeverjük a tojást.
  3. A lisztet elkeverjük a száraz alapanyagokkal - só, cukor, vanília, sütőpor és hozzáadjuk a masszához.
  4. Jól kidolgozzuk, alufóliába betekerjük, és legalább 3-4 órára hideg helyen pihentetjük.
  5. Egy hosszú hengert sodorunk belőle, és 80 egyforma darabra vágjuk.
  6. A darabkákat kis kiflikre formáljuk, tepsibe rakjuk, és közepes rácson sütjük 12-15 percig.
  7. Amikor kihűlt, a végeit csokiba mártjuk, és hagyjuk megszáradni.
Write comment (0 Comments)

Nagyon kevésnek tűnik a tészta, de nem kevés.

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg fehér rizsliszt
  • 5 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg kölesliszt
  • 2 ek utifűmaghéj
  • 1 sütőpor
  • fahéj
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 12 dkg eritrit
  • kevés citromlé
  • 3-4 ek joghurt
  • vanílis
  • szilva (tisztán kb 50 dkg), kimagozva, félbevágva
Write comment (0 Comments)

Nagyon finom. Télen nagyon szeretem a tejes teákat, persze sajnos csak kevés tejjel, de nagyon jól esik a gyömbér és a fahéj együtt. Kellemes illat, enyhén csípős aroma. 

Write comment (0 Comments)

Egy újabb érdekes indiai zöldség. Leginkább a csicsókára hasonlít. Nagyon finom. A bindhi után ez a kedvencünk. Alacsony a glikémiás indexe.

Write comment (0 Comments)