Nyomtatás
Kategória: Leves

A túrógombóc kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a levestészta. És nagyon jól megy a gyümölcslevesekhez is. Ráadásul a semleges íze hagyja érvényesülni a medevehagyma leves ízét.

A leveshez:

A túrógolyóhoz:

Elkészítés

A túrógombóchoz összedolgozzuk az áttört túrót a tojással csipet sóval és annyi hajdinagrízzel, hogy formázható masszát kapjunk. A hűtőbe tesszük minimum 45 percre.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felaprított medvehagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, megsózzuk. Felöntjük 8 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Ezután botmixerrel pürésítjük a levest. A tejszínnel behabarjuk. 
Közben elkészítjük a túrógombócot. Nedves kézzel 8-10 db golyót formázunk a masszából, sós vízben kifőzzük. Túrógombóccal, egy kevés felaprított medvehagymával és az apróra kockázott kápiapaprikával megszórva tálaljuk a levest.