Itt Prágában sokféle olajban eltett sajtot lehet enni sörözőkben. Az egyik ilyen sajt a camembert.
Hozzávalók:
- 2 camembert sajt
- 1 vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- szemes bors
- 2-3 babérlevél
- 1/2 teáskanál mustármag
- kevés csili paprika
- szárított vagy friss bazsalikom
- szárított vagy friss majoránna
- szárított vagy friss kakukkfű
- szárított vagy friss rozmaring
- olaj
Elkészítés:
A sajtot hosszában kettévágjuk, megszurkáljuk.
Széles szájú üveg aljára szórunk a fűszerekből és a hagymából, ráteszünk egy szelet sajtot, majd megint megszórjuk a fűszerekkel, és egy újabb szelet sajt következik. A tetejére ismét fűszerek és hagymák jönnek. Hozzáadjuk a felaprított csilit, és felöntjük annyi olajjal, hogy mindenhol ellepje a sajtot. Az üveget lezárjuk, és a sajtot hűtőben 7 napig érleljük. Kenyérrel tálaljuk.