Itt Prágában sokféle olajban eltett sajtot lehet enni sörözőkben. Az egyik ilyen sajt a camembert. 

Hozzávalók:

  • 2 camembert sajt
  • 1 vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • szemes bors 
  • 2-3 babérlevél
  • 1/2 teáskanál mustármag
  • kevés csili paprika 
  • szárított vagy friss bazsalikom
  • szárított vagy friss majoránna
  • szárított vagy friss kakukkfű
  • szárított vagy friss rozmaring
  • olaj

Elkészítés:

A sajtot hosszában kettévágjuk, megszurkáljuk.
Széles szájú üveg aljára szórunk a fűszerekből és a hagymából, ráteszünk egy szelet sajtot, majd megint megszórjuk a fűszerekkel, és egy újabb szelet sajt következik. A tetejére ismét fűszerek és hagymák jönnek. Hozzáadjuk a felaprított csilit, és felöntjük annyi olajjal, hogy mindenhol ellepje a sajtot. Az üveget lezárjuk, és a sajtot hűtőben 7 napig érleljük. Kenyérrel tálaljuk.

Comments powered by CComment