Egyre lelkesebben használom a hajdinalisztet. Finom és lassan éhezek meg utána. Ezen a recepten eléggé érezhető a hajdinaliszt, jobban mint a palacsintán vagy a tésztán, de finom. Nem esik össze, ha egy kicsit áll, kívül ropogós, belül puha, és hát ez volt a cél.
Hozzávalók:
- 20 dkg (1 csésze) hajdinaliszt
- 1 evőkanál lenmagliszt (opcionális)
- 1 és 1/4 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1/4 kiskanál só
- 1 kiskanál fahéj
- 3,1 dl (1 és 1/4 csésze) író (vagy ugyanennyi tej 1 evőkanál almaecettel)
- 4 evőkanál olvasztott vaj vagy kókuszolaj
- 1 tojás (nagy)
- 2-3 kanál eritrit
Elkészítés:
Összekeverjük külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd az egészet. Bekapcsoljuk a gofri sütőt, jó ha a tészta áll annyi ideig míg a gofri sütő felmelegszik, majd kisütjük a gofrikat.
Teszt cirokliszttel:
- 20 dkg hajdinaliszt (kb 1 csésze)
- 20 dkg cirokliszt
- 2,5 kiskanál sütőpor
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- 1/2 kiskanál só
- 2 kiskanál fahéj
- 6,2 dl tej
- 2 evőkanál alma ecet
- 2 tojás
- 8 evőkanál kókuszolaj
- 4-6 kanál eritrit
Kicsit tömör lett, de nem rossz.