Egyre lelkesebben használom a hajdinalisztet. Finom és lassan éhezek meg utána. Ezen a recepten eléggé érezhető a hajdinaliszt, jobban mint a palacsintán vagy a tésztán, de finom. Nem esik össze, ha egy kicsit áll, kívül ropogós, belül puha, és hát ez volt a cél.

Hozzávalók:

  • 20 dkg (1 csésze) hajdinaliszt
  • 1 evőkanál lenmagliszt (opcionális)
  • 1 és 1/4 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1/4 kiskanál só
  • 1 kiskanál fahéj
  • 3,1 dl (1 és 1/4 csésze) író (vagy ugyanennyi tej 1 evőkanál almaecettel)
  • 4 evőkanál olvasztott vaj vagy kókuszolaj
  • 1 tojás (nagy)
  • 2-3 kanál eritrit

Elkészítés:

Összekeverjük külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd az egészet. Bekapcsoljuk a gofri sütőt, jó ha a tészta áll annyi ideig míg a gofri sütő felmelegszik, majd kisütjük a gofrikat.

Teszt cirokliszttel:

  • 20 dkg hajdinaliszt (kb 1 csésze)
  • 20 dkg cirokliszt
  • 2,5 kiskanál sütőpor
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kiskanál só
  • 2 kiskanál fahéj
  • 6,2 dl tej
  • 2 evőkanál alma ecet
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál kókuszolaj
  • 4-6 kanál eritrit

Kicsit tömör lett, de nem rossz.

Comments powered by CComment