Szeretem a citromos/narancsos zselatinos joghurtot és kefírt és szeretem a panna cottát. A napokban olvastam a görögjoghurtos panna cottáról, ami egy az egyben a zselatinos desszertem csak van benne tej is, mint a panna cottában.

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 280 g görögjoghurt
  • pár csepp vaníliás sztevia
  • 1 csomag lapzselatin
  • 2 evőkanál eritrit plusz pici sztevia
  • gyümölcs (pl áfonya)

 Elkészítés:

1 dl tejben beáztatjuk a lapzselatinokat és az édesítőszereket, addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik, majd kicsit hűtjük. Habverővel kicsit verjük a joghurtokat és hozzákeverjük a maradék tejet és a zselatinos tejet. Én tettem bele áfonyát, majd poharakba adagoltam és hőtőbe tettem.

Comments powered by CComment