Szeretem a citromos/narancsos zselatinos joghurtot és kefírt és szeretem a panna cottát. A napokban olvastam a görögjoghurtos panna cottáról, ami egy az egyben a zselatinos desszertem csak van benne tej is, mint a panna cottában.
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 280 g görögjoghurt
- pár csepp vaníliás sztevia
- 1 csomag lapzselatin
- 2 evőkanál eritrit plusz pici sztevia
- gyümölcs (pl áfonya)
Elkészítés:
1 dl tejben beáztatjuk a lapzselatinokat és az édesítőszereket, addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik, majd kicsit hűtjük. Habverővel kicsit verjük a joghurtokat és hozzákeverjük a maradék tejet és a zselatinos tejet. Én tettem bele áfonyát, majd poharakba adagoltam és hűtőbe tettem.
Comments powered by CComment