Nyomtatás
Kategória: Uncategorised
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ez volt a második indiai zöldség, amit kipróbáltunk. Leginkább az uborkára hasonlít, de nem az. Nyersen nem is javasolt enni! Sokkal kevesebb receptet lehet találni a neten róla. Legtöbb a stir-fry tindora (kevert sült...). Ez viszonylag egyszerű. Megmossuk, levágjuk a két végét, hosszában keresztbe vágjuk és csíkokra daraboljuk. Majd befűszerezzük és megsütjük, nem túl alacsony hőmérsékleten, inkább forró serpenyőben. Így is finom, de nekem jobban esik, könnyebben emészthető a szaftos zöldséges étel. Pont emiatt kedveltem meg ennyire az indiai ízeket. Ezt minden nap meg tudom enni, míg a párolt/sült zöldség pár nap után eléggé megterhelő. 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Két evőkanálnyi olajon (repce és olíva keverékét használtam) megsütjük a tindorát. Sütés közben megsózzuk. Míg sül, elkészítjük a curryt. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a fűszereket, kb 1 percig sütjük vele, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a kókusztejet meg egy kevés vizet. 4-5 percig főzzük.

Ha megsült a tindora, összekeverjük és még pár percig együtt főzzük. Rizzsel tálaljuk.