Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Egy népszerű cukorbetegséggel foglalkozó könyv szerint sok babot, lencsét és zöld színű zöldséget kell ennünk. Azért jók, mert sok bennük a tápanyag és lassabban éhezünk meg tőlük, vagyis kevesebbet éhezünk a diéta során.

Ez elég nagy adag, szerintem akár a negyede is elég.

Hozzávalók:

  • 15 dkg mungó bab
  • 2 evőkanál tahini paszta 125 ml vízzel
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd durvára aprított fokhagyma
  • 1 evőkanál kurkuma (ez biztos hogy sok jobb lenne egy kiskanál, de ha valaki nagyon szereti...)
  • 1,5 evőkanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál olajos mag a tálaláshoz

Elkészítés:

A mungóbabot megfőzzük. Aprítóban vagy botmixerrel keverjük össze a hozzávalókkal. Fél órára tegyük hűtőszekrénybe. Olíva olajjal és olajos magokkal díszítjük, pirítóssal tálaljuk.

Készíthetünk hozzá zöldségchipset is 2 céklából és 1 batátából. Vékonyra szeleteljük, sütőpapírral bélelt sütőlapon 30 percig sütjük 180 fokon.

Ha nincs tahinink, szezámmagból készíthetünk. A ledarált szezámmagot olivaolajjal és kis sóval összekeverjük.

 

Comments powered by CComment