Nyomtatás
Kategória: Leves

A mungóbab alacsony glikémiás indexű, ezért a cukorbetegség kezelésében nagy hasznát vesszük. Könnyen emészthető. Kalóriatartalma: 347 kcal, szénhidráttartalma 63 g. Állítólag öregedés gátló, erősíti a csontokat, csökkenti a koleszterin szintet és sorolhatnám.

Szénhidrát: 172 g, kalória: 1300 kcal (6 tányér levessel számolva 29 CH, 218 kcal)

Hozzávalók(6-8 adag):

Elkészítés:

A mungóbabot vízben megfőzzük kb 25 perc alatt.

A hagymát és a gyömbért felaprítjuk. Kókusz zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket, majd az aprított paradicsomot. Kb 15 percet főzzük, hogy a paradicsom kicsit megpárolódjon. Bbeletesszük a mungóbabot és a kókusztejet és készre főzzük. Aprított friss korianderrel tálaljuk.

Azért szeretem a kókusz olajat, mert könnyebben emészthető mint a többi olaj, ráadásul javítja az inzulin érzékenységet.