Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A mungóbab alacsony glikémiás indexű, ezért a cukorbetegség kezelésében nagy hasznát vesszük. Könnyen emészthető. Kalóriatartalma: 347 kcal, szénhidráttartalma 63 g. Állítólag öregedés gátló, erősíti a csontokat, csökkenti a koleszterin szintet és sorolhatnám.

Szénhidrát: 172 g, kalória: 1300 kcal (6 tányér levessel számolva 29 CH, 218 kcal)

Hozzávalók(6-8 adag):

  • 25 dkg mungóbab, amit előző este beáztatunk. Áztatás nélkül is megfő, de akkor kicsit tovább tart az elkészítése.
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár evőkanál kókusz zsír
  • 1-2 evőkanál aprított gyömbér
  • 1 kiskanál madras curry
  • 3-4 dl kókusztej. (konzervet szoktam venni)
  • 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 1-2 kiskanál só
  • 2 kiskanál garam masala, (jobb lenne kitchen king masala, de nem tudom hol lehet beszerezni)
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál kurkuma
  • friss aprított koriander a tetejére (elmaradhat, sokan nem szeretik)

Elkészítés:

A mungóbabot vízben megfőzzük kb 25 perc alatt.

A hagymát és a gyömbért felaprítjuk. Kókusz zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket, majd az aprított paradicsomot. Kb 15 percet főzzük, hogy a paradicsom kicsit megpárolódjon. Bbeletesszük a mungóbabot és a kókusztejet és készre főzzük. Aprított friss korianderrel tálaljuk.

Azért szeretem a kókusz olajat, mert könnyebben emészthető mint a többi olaj, ráadásul javítja az inzulin érzékenységet. 

Comments powered by CComment