A túrógombóc kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a levestészta. És nagyon jól megy a gyümölcslevesekhez is. Ráadásul a semleges íze hagyja érvényesülni a medevehagyma leves ízét.
A leveshez:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek kókuszzsír
- 1 csokor medvehagyma + a tálaláshoz
- 1 db burgonya
- só
- 1,5 dl tejszín
- 1 db kápiapaprika
A túrógolyóhoz:
- 25 dkg túró
- 1 db tojás
- kb. 5-6 ek hajdinagríz
Elkészítés
A túrógombóchoz összedolgozzuk az áttört túrót a tojással csipet sóval és annyi hajdinagrízzel, hogy formázható masszát kapjunk. A hűtőbe tesszük minimum 45 percre.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felaprított medvehagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, megsózzuk. Felöntjük 8 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Ezután botmixerrel pürésítjük a levest. A tejszínnel behabarjuk.
Közben elkészítjük a túrógombócot. Nedves kézzel 8-10 db golyót formázunk a masszából, sós vízben kifőzzük. Túrógombóccal, egy kevés felaprított medvehagymával és az apróra kockázott kápiapaprikával megszórva tálaljuk a levest.
Comments powered by CComment