Halat hetente érdemes enni. A tengeri hal kevésbé zsíros hal, mint a ponty, diéta szempontjából ezért jobb a tengeri halleves, mint a ponty halászlé, ráadásul az elkészítése és a fogyasztása is egyszerűbb. Azért időnként halászlét is készítek.
Hozzávalók (4 adag):
- 30 dkg tőkehalfilé
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors (a szardellapaszta sós)
- bazsalikom
- oregánó
- babérlevél
- petrezselyem
- kókusz zsír
- 1 evőkanál szardellapaszta
- 20 dkg hámozott paradicsom konzerv (nyáron valódi paradicsom)
- 40 dkg burgonya
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, kókuszzsíron dinszteljük, majd beletesszük a paradicsom konzervet. Vizet adunk hozzá és körülbelül 15 percig főzzük. Beletesszük a megtisztított feldarabolt burgonyát és a babérlevelet és a sót, főzzük kb 25 percig. Beletesszük a többi fűszert és a kockákra darabolt sózott borsozott halat. Még 6-8 percig főzzük.
Comments powered by CComment