Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Az árpagöngy kedvezően hat a várcukor- és koleszterin szintre, megnyugtatja az idegrendszert és még finom is. Jól megy pl. a halakhoz. Először Karácsonykor ettem akkor pontyhoz és szürkeharcsához, most pedig cápastek-hez. Mindegyikhez finom volt. Hasonlóan készül mint a rizs, sőt rizottót is lehet készíteni belőle, de a főzésideje kb. a kétszerese a rizsének. Ha előtte beáztatjuk, akkor rövidíthetünk a főzésidőn.

Hozzávalók (2 személy - nem túl nagy adag):

  • 10 dkg árpagyöngy
  • 0,5 dl tej, vagy kókusztej
  • 50-80 g krémsajt

Elkészítés:

Enyhén sós kb 2-szeres mennyiségű vízben kis lángon vagy alacsony fokozaton megfőzzük a gerslit. Mielőtt elkészülne (már majdnem puha) hozzáadjuk a tejet vagy kókusztejet (szerintem kókusztejjel finomabb).

Ha elkészült összekeverjük a krémsajttal.

Comments powered by CComment